Paula Hertogh

Kunst verandert je kijk

Kunst verandert je kijk

Nieuw

Op woensdagmiddag 1 mei start ik met een nieuwe museumtour. Of je nou veel van kunst weet of helemaal niks, je bent altijd welkom om aan te sluiten!

Tijdens de tour ligt de nadruk op samen kijken. We proberen met elkaar verder te kijken dan onze neus lang is en zo veel mogelijk invalshoeken te ontdekken. Daarbij leer je niet alleen je ogen, maar ook je andere zintuigen te gebruiken.

Als extraatje pakken we aan de hand van de kunstwerken meteen een stukje smeuïge Utrechtse geschiedenis mee.

Wanneer: woensdag 1 mei, van 13.30 – 15.00 uur

Waar: het Centraal Museum in Utrecht

Kosten: € 22,50 per persoon, exclusief entree (gratis met MK), inclusief koffie of thee na afloop

Er kunnen maximaal 12 personen mee. Opgeven kan tot 24 april.

 

Ben jij op zoek naar een inspirerende spreker voor een cursus of workshop? Ik deel graag mijn kennis over kunstgeschiedenis en help deelnemers hun kijkvaardigheden verder te ontwikkelen. Dit doe ik interactief en met de nodige humor, zodat iedereen op een ontspannen manier kan leren van en over kunst.

Het is mogelijk een lezing of workshop te boeken op locatie. Ook kunnen we met elkaar een museum bezoeken. 

Samen zorgen we ervoor dat kunst kijken niet alleen een inspirerende ervaring wordt, maar ook een die smaakt naar meer.

Kunst

verandert

je kijk

Kunst verandert je kijk

Wat je in een schilderij ziet, wordt sterk beïnvloed door het ‘rugzakje’ dat je bij je draagt aan kennis en kijkervaring. Dat geldt voor teksten natuurlijk ook: de een haalt soms iets heel anders uit een tekst dan de ander. Dat is een van de dingen waar Paula ons bewust van maakte, tijdens de workshop ‘Kunst verandert je kijk‘ van Tekstnet, Beroepsvereniging van tekstschrijvers. Ook leerde ze ons een schilderij te horen, proeven en ruiken. En we schreven tekstbordjes vanuit verrassende invalshoeken. Al met al een heerlijk inspirerende middag. Dankjewel, Paula!

Marlies Wopereis, Bureau Lopende Teksten.

Deelnemer aan de workshop voor Tekstnet.

Wat je ziet is sterk afhankelijk van je referentiekader. Dat ervaar je in de interactieve workshop Kunst verandert je kijk. Op een speelse manier word je je bewust van je kader en leer je breder te kijken en meer te zien.

Voor deze workshop hoef je niets van kunst of kunstgeschiedenis te weten. Het enige dat je nodig hebt  is een open blik en een luisterend oor.  Omdat je dit samen met je collega’s, teamgenoten of medeleerlingen doet, leer je niet alleen jezelf, maar ook je team beter kennen.

Ook deze workshop kun je zowel op locatie als in het museum boeken.